Вакуумиране на течни хранителни продукти: Как да процедираме?

Притежаването на машина за вакуумиране във вашата кухня прави всичко по-удобно и ефективно. Предимствата и ползите от този уред са наистина много, всички насочени към нашата храна и поддържане на нейните вкусови качества.   Благодарение на липсата на кислород във вътрешността на консервационната обвивка, плодовете и зеленчуците запазват естествените си цветове, вкусове, както и всички […]

Контейнери за многократна употреба вместо вакуумни пликове

Вакуумирането често се извършва чрез използването на специални торбички за вакуумиране. Освен вакуумните торбички обаче има и друга алтернатива – твърди контейнери за вакуумиране. Вакуумът е техника за консервиране на храна, която елиминира въздуха вътре в контейнера. Този процес премахва наличния кислород, отговорен за развалянето на храната. Кислородът, съдържащ се в атмосферата, често причинява окисляването […]

Всички предимства на съхранението на хранителни продукти във вакуум

Вакуумирането позволява да се поддържат естествените аромати и вкусове на храната непроменени за дълъг период от време. Избягвайки окисляването, „животът“ на храната ще бъде по-дълготраен и всеки нюанс на нейния вкус ще бъде запазен. Но как е възможно всичко това? Както казва самата дума, вакуумът е техника, състояща се от създаване на вакуум около храната, […]

Вакуумиране и съхраняване на хранителни продукти

Комплект 2 кутии за съхранение VT3305

Техниката на вакуумиране е перфектна за запазване на цвета, аромата и вкуса на прясно купената или сготвената храна. Често този ефект се получава с използването на контейнери и торбички, в които се премахва почти целия въздух, чрез херметическо затваряне подпомагащо спирането му  от „атакуване“ на затворената храна. Вакумирането на храната позволява: Запазват се органоелептичните качества […]

Supportscreen tag

Creative Digital Studio - EME.bg
Изработка на сайт - E & M Design