Контейнери за многократна употреба вместо вакуумни пликове

Вакуумирането често се извършва чрез използването на специални торбички за вакуумиране. Освен вакуумните торбички обаче има и друга алтернатива – твърди контейнери за вакуумиране.

Вакуумът е техника за консервиране на храна, която елиминира въздуха вътре в контейнера. Този процес премахва наличния кислород, отговорен за развалянето на храната. Кислородът, съдържащ се в атмосферата, често причинява окисляването и размножаването на повечето микроби. Чрез изсмукване на въздуха, значително се намалява възможността на микроорганизмите да причинят развалянето на храната и следователно срокът на годност на самата храна се удължава. Най-важния въпрос е с колко? Вакуумът ви позволява да удължите живота на храните, които съхранявате дори до 5 пъти по-дълго.

machine-vacuum-with-container-rigid

Предимствата на твърдият контейнер за вакуумиране

Използването на вакуумни торбички или ролки – за съхранение, вече е широко разпространена практика, наскоро Laica представи и новите твърди контейнери за вакуум модел VT3305.

Те представляват контейнери за многократна употреба. Два броя в комплект, BPA Free Plastic, с вместимост 1L и 2L, идеални за съхранение в хладилник и евентуално също за транспорт на хранителни продукти. Могат да се използват също за мариноване на храна. Тази функция се изпълнява благодарение на машините за вакуум.

Предимството на контейнерите VT3305 е голямото им удобство. Да вземем за пример: приготвяте вечеря и решавате да сготвите по-голямо количество ориз, за ​​да можете да го използвате на работа през следващите дни или за бъдещ обяд. Контейнерът Laica ще ви позволи същата вечер да приберете порцията си храна, а на следващата сутрин и/или в следващите дни можете да отворите контейнера да изядете част от количеството и след това отново да вакуумирате остатъка. Без да се губи свежестта и вкуса на храната. Наистина лесно и много практично.

Вакуумните контейнери на Laica са универсални и могат да се използват в различни ситуации като – по време на обедна почивка, в офиса или на пикник със семейството.

Контейнерите също са идеални за съхранение на плодове и зеленчуци, запазвайки ги сякаш са туко-що купени.

containers-rigid-for-the-vacuum

Как да ги използваме?

С помощта вакуумна машина тяхната употреба  е наистина много проста и бърза:

1) Поставете вакуумния контейнер и машината върху равна и суха повърхност.

2) Напълнете контейнера с хранителни продукти до максимум 3 см под ръба.

4) Поставете капака, като се уверите, че уплътнението е чисто и сухо.

5) Свържете едната от двете тръби към смукателния отвор на вакуумната машина Laica и поставете другия във вентилационния клапан на капака на вакуумния контейнер.

6) Натиснете бутона CANISTER на вакуумната машина и изчакайте автоматичното изключване.

7) Разкачете тръбата от капака на контейнера и вакуумната машина.

Сега, когато вакуумът е създаден, ще бъде важно контейнерите да се съхраняват в хладилника. Защото трябва да имаме в предвид, че всяка храна има малко количество влага вътре в себе си, което все още би благоприятствало разпространението на микроорганизми. Много ниските температури на хладилника допълнително забавят това разпространение.

Трябва да имате предвид и да не забравяте: преди всяка употреба е важно контейнерите да се почистват добре. Наличието на остатъци от предишни консервации или други чужди тела може да повлияе на създадения от нас вакуум или да насърчи дейността на бактериите и микроорганизмите.

Вакуумните контейнери Laica VT3305 са практични, удобни и могат да се използват за всякакви храни и течности.

Коментирай

Supportscreen tag

Creative Digital Studio - EME.bg
Изработка на сайт - E & M Design