Су Вид готвене на месо
Месо | Грамаж | Температура на готвене | Време за готвене |
---|
Заешко филе | 100 g | 62°C | 20 мин. |
Пилешки гърди без кости | 250 g | 65°C | 1 час |
Телешко без кости | 1000 g | 58°C | 8 часа |
Телешко без кости | Цяло говеждо месо 1000 g | 58°C | 8 часа |
Пиле | Chicken slices 150 g | 62°C | 1 час и 20 мин. |
Филе от говеждо месо | 200 g | 54,5°C | 1 час и 45 мин. |
Бургер | 150 g | 60°C | 1 час |
Пуешки гърди | 450 g | 63°C | 2 часа и 30 мин. |
Су Вид готвене на зеленчуци
Зеленчуци | Грамаж | Температура на готвене | Време за готвене |
---|
Зеленчуци | 100 g | 80°C | 15 мин. |
Су Вид готвене на плодове
Плодове | Грамаж | Температура на готвене | Време за готвене |
---|
Плодове | 100 g | 80°C | 4/10 мин. |
Данните в таблицата са ориентировъчни като: времената и температурите могат да варират в зависимост от теглото и размера (дебелината) на храната. Времето за готвене и температурите могат да варират в зависимост от вашия личен вкус и стил на готвене
Често задавани въпроси за Су Вид готвене
Защо да използваме вакуумна опаковка за готвене Sous Vide?
Безопасност: след като храната се сготви, вакуумното уплътнение позволява бързо охлаждане чрез потапяне на запечатаната торба във вода и лед. Това гарантира, че процесът на готвене е спрян и че храната е перфектно запазена.
Съхранение: Вакуумните храни за готвене при ниски температури позволяват да се съхраняват до 15 дни в хладилник и над 1 месец във фризер.
Бърза, здравословна и безрискова регенерация: преди да ядете храната, просто потопете вакуумния плик във вода за няколко минути при температура на готвене. Без микровълнова фурна, без фурна, само гореща вода за няколко минути.
Здравословно готвене без мазнини: вакуумното готвене ви позволява да готвите вкусни храни, като използвате много малко подправки. Всъщност вакуумът перфектно запазва вкуса и консистенцията на вашата храна.
Приготвих няколко храни в една и съща торба и резултатът беше неравномерен. Защо?
Когато добавяте храни в една и съща торба, разпределете ги добре, за да избегнете припокриване, което може да доведе до неравномерно готвене.
Какво ще стане, ако удължа времето за готвене на Sous Vide?
Ако се препече, нискотемпературното готвене няма да развали храната (храната няма да изгори, да стане суха или да се свие.