Laica продукти

За компанията

Laica е италианска марка специално създадена със специална мисия да носи здраве, щастлив и уютен живот, и дълголетие на своите клиенти.
Още със създаването си от сем. Морето през 1974 г. във Винченца, Италия, марката налага своя специфичен качествен стил и уникален дух. През далечната 1974 г сем. Морето са малка италианска фамилия специализирани в производството на продукти за пречистване на вода в домашни условия. Големият успех на новата марка пристига  и марката постепенно се налага във времето с високото качество на продуктите и отдадеността си към всеки специфичен детайл. 

ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

История на компанията

През далечната 1974 г сем. Морето са малка италианска фамилия специализирани в производството на продукти за пречистване на вода в домашни условия. Големият успех на новата марка пристига  и марката постепенно се налага във времето с високото качество на продуктите и отдадеността си към всеки специфичен детайл.

Страстта на Леонида Морето и неговата съпруга Тереза, които продължават да развиват компанията на родителите си, води до създаване на нов клон в продуктовото портфолио – кухненски измервателни уреди. Те определят разширяването на марката, налагането на продуктите на международния пазар и голям бъдещ успех. През 1992 г. управлението преминава във следващото поколение от фамилия Морето – Маурицио и Анна-Мария, които съществено разширяват портфолиото на фирмата и включват трети клон от специфични изделия – медицински изделия за домашна употреба.

С напредване на годините компанията се разраства, придобива международно-ориентиран подход, фокусира се върху създаване на нови технологии, въвеждане на иновативни за пазара продукти и непрекъснато развитие. Голяма част от активите се насочват към научни проучвания и иновации. Благодарение на скъпите и иновативни клинични и технологични проучвания продуктите на Laica се превръщат в еталон за доказано качество, произход и безопасна употреба в домашни условия. В последното десетилетие Laica отвори врати и навлезе на пазара във всички страни в Европа и Азия, като създаде своя международна търговска мрежа със силна позиция. Днес продуктите на Laica се продават на пет континента. Във всички години на развитие Laica спазва строго етичните правила за екологично производство, спазване на човешките права и увеличаване качество на живот. 
Продуктите на Laica са произведени в Италия, по изцяло италиански дизайн. Характеризират се с най-високо качество на използваните материали, креативен дизайн, внимание към всеки детайл и модерни форми, изцяло вдъхновени от изящността на италианските традиции и култура. 

И до днес Laica не изневерява на традицията, като централата на компанията, отделите по качество и дизайн, инженерни науки и продукцията на всички консумативи за всеки един предлаган продукт, са локализирани в сърцето на Винченца, Италия.

Laica се грижи за околната среда и обича природата! 

Laica се грижи за околната среда и обича природата! 

Всеки ден Laica става последовател на една кауза в защита на нашата планета. Създаването на нов продукт винаги изисква голям период от време и финансови инвестиции, защото на всеки етап от създаването му се избира оценява да бъде избрана най-щадящата природата технология. Laica налага свото мото за минимално използване на опаковки на продуктите и намалява до минимум възможността за замърсяване с вредни за здравето и природата токсични вещества. Компанията е наложила минимален режим на използване на енергия в производството си, изчислено на дневна база и налага в производството рециклирани материали. Laica организира персонални обучения на служителите си с насока да бъдат отговорни към консумацията на вода, енергия и природни богатства, както в работния процес, така и в ежедневието си. При избора на партньори компанията не отстъпва от принципите си и възлага доверието си на такива със сходни възгледи и нагласи. Laica инвестира в най-нови проучвания за пречистване на водопроводната вода, за питейни нужди, но и в популяризиране на идеите за намаляване на CO2 емисии, разделно събиране, рециклиране и намаляване на количеството на битовите отпадъци в световен мащаб.  

Laica е ориентирана към хората и носи социална отговорност!

Laica си е поставила за мисия да има социална отговорност към обществото. Тя застава зад равните права за достъп до здравеопазване, особено за нуждаещи се деца. Компанията подкрепя изцяло дейността на Детската педиатрична асоциация, изцяло от лекари-доброволци, които безвъзмездно осигуряват педиатрична грижа в бедни, недоразвити или развиващи се страни по света. www.surgeryforchildren.org

LAICA подкрепя B.I.R.D. Европейска фондация Onlus. Институтът е отправна точка за редки и / или генетични заболявания, целящи да разширят обхвата на помощта, предлагана в момента за диагностика и лечение на тези заболявания. www.birdfoundation.org

Социални дейности
Етика

Етичен код на работното място

За компанията етиката на работното място е мото и се следва от всички. На първо място винаги е спазването на човешките права, осигуряване на спокойна работна среда и успешна екипна организация. Затова в основата на успеха на тази уникална компания стои непрекъснатия диалог и желание за самоусъвършенстване. 

LAICA за Rise Against Hunger

Малка, но полезна инициатива за промяна на живота на милиони хора.
Служителите на LAICA стават доброволци за един ден, за да опаковат съставките за хиляди ястия само за няколко часа, предназначени за училищата на страните, изпаднали в сериозна хуманитарна криза. Rise Against Hunger е организация с нестопанска цел, която има за цел да сложи край на глада по целия свят и да постигне устойчиво развитие, което е от съществено значение за гарантиране и насърчаване на благосъстоянието на всички.

Борба с глада
Разработки

Изследвания и развитие

Изследванията и разработките на продукти и решения са постоянни, интензивни и артикулирани, както подобава на компания, коeто се отличава със своите технологични иновации и авангардни решения. Международното сътрудничество и партньорства гарантират, че LAICA непрекъснато наблюдава пазара и индустрията във всички свои бизнес области. LAICA следва сътрудничество с технически-научни органи и участва в проекти на Общността и на национално ниво, които са допълнителни двигатели на научните изследвания и развитието на LAICA.

Безопасността на произведените продукти и тяхното използване в домашна среда, е гарантирана!

Контрол на всеки етап от създаването на дизайна на продукта и неговото производство,  стои в основата на оперативната политика на Laica.За да се постигне пълно съответствие с най-високите изисквания за качество по всички международни стандарти, Laica осъществява дълъг период на тестване, анализ и контрол на качеството на всеки един продукт от марката. Компанията безвъзмездно е въвела допълнителни тестови анализи, които не се включват в задължителните изисквания за пазарен продукт. По време на производствения цикъл всеки детайл от продукта е подложен на най-стриктен контрол за безопасност и качество при употреба. Резултатът от усилията на компанията е получен дълъг позитивен списък от международни сертификати за качество, предоставени както от държавни органи, международни организации, така и от независими научно-изследователски лаборатории. 
Никога не е било по-лесно да се доверим на продукт, марка и качество!
Laica е сигурност, уют, безопасност, бъдеще!

ЕСКЛУЗИВЕН ДИСТРИБУТОР/ВНОСИТЕЛ НА LAICA ЗА БЪЛГАРИЯ – ФешънСто ЕООД

Уважаеми клиенти, ФешънСто ЕООД, НЕ носи отговорност и не поддържа уреди закупени от фирми с паралелен и нерегламентиран внос в България – Румъния и Унгария („Емаг интернешънъл“ ООД и edigital.bg)

ФешънСто ЕООД  гарантира на всички клиенти  закупили уредите си от нас/ или от наши партньори:

Безплатно сервизно обслужване в срока на гаранцията.

Необходимата инструкция за експлоатация на български език по регламенти на EC № 665/2013 и (ЕС) №. 666/2013.

Пълна поддръжка и съпорт на клиентите.

Всички продукти на италианската марка Laica – може да разгледате в нашият онлайн магазин.