ИЗПЪЛНЕНИЕ НА РЕЦЕПТА:
ЛЕСНО
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА:
30 МИН
ГОТВЕНЕ СУ ВИД:
82°C ЗА 25 МИН
ПОРЦИИ:
4 ДУШИ
Съставки:
• 440 г яйчена паста • 8 супени лъжици зехтин екстра върджин • 300 г тиква • 12 опашки от скариди • 150 г вече сварен нахут • 1 стрък розмарин
• джинджифил на вкус • сол • щипка • сух чесън
Презентация
Метод на приготвяне
Нарежете тиквата, като внимавате кубчетата да не са с дължина повече от 5мм за всяка страна.
Почистете и скаридите, като премахнете тъмното филе на гърба.
Сложете тиквата, скаридите, 1 супена лъжица зехтин, един настърган джинджифил, щипка сух чесън и няколко листенца розмарин вакуумирани. Оставете ги да се мариноват една нощ в хладилника или поне няколко часа.
Добавете филтрирана вода загрята до температура 82 градуса.
Потопете плика във вода и гответе 25 минути, докато тиквата се свари, но все пак остане хрупкава, а скаридите все още меки.
През това време сварете талиателите във вряща подсолена вода. Загрейте останалото масло в голям тиган, добавете нахута и го загрейте. Отцедете пастата ал денте, сложете я в тиган и накрая добавете скаридите и тиквата.
Оставете всичко да се вари на котлона за около 30 минути до 1 час, докато се сготви всичко, след това подправете със сол и черен пипер и сервирайте.