LAICA Су вид рецепти: Талиатели от тиква, с нахут, джинджифил и скариди.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА РЕЦЕПТА:

ЛЕСНО

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА:

30 МИН

ГОТВЕНЕ СУ ВИД:

82°C ЗА 25 МИН

ПОРЦИИ:

4 ДУШИ

Съставки:
• 440 г яйчена паста • 8 супени лъжици зехтин екстра върджин • 300 г тиква • 12 опашки от скариди • 150 г вече сварен нахут • 1 стрък розмарин
• джинджифил на вкус • сол • щипка • сух чесън

Презентация

Метод на приготвяне

Нарежете тиквата, като внимавате кубчетата да не са с дължина повече от 5мм за всяка страна.

Почистете и скаридите, като премахнете тъмното филе на гърба.

Сложете тиквата, скаридите, 1 супена лъжица зехтин, един настърган джинджифил, щипка сух чесън и няколко листенца розмарин вакуумирани. Оставете ги да се мариноват една нощ в хладилника или поне няколко часа.

Добавете филтрирана вода загрята до температура 82 градуса.

Потопете плика във вода и гответе 25 минути, докато тиквата се свари, но все пак остане хрупкава, а скаридите все още меки.

През това време сварете талиателите във вряща подсолена вода. Загрейте останалото масло в голям тиган, добавете нахута и го загрейте. Отцедете пастата ал денте, сложете я в тиган и накрая добавете скаридите и тиквата.

Оставете всичко да се вари на котлона за около 30 минути до 1 час, докато се сготви всичко, след това подправете със сол и черен пипер и сервирайте.

Коментирай

Supportscreen tag

Creative Digital Studio - EME.bg
Изработка на сайт - E & M Design