LAICA Су вид рецепти: Супа от миди, скариди, аспержи и грах

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА РЕЦЕПТА

СРЕДНО АРИТМЕТИЧНО

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА

10 МИН

ГОТВЕНЕ НА СУ ВИД

65 ° X 15M; 80 ° X 15M; 80 ° X 20M;

ПОРЦИИ

2 ДУШИ

Съставки:
• 250 г миди • 220 г опашки от скариди • 190 г аспержи • 160 г пресен грах • 1 прясна люта чушка • 1 лимон • сол • зехтин екстра върджин • 2 стръка магданоз

Презентация

Пролетно предястие, идеално за сервиране като стартер преди обяд или вечеря. Деликатният вкус на мидите и скаридите се съчетава много добре с този на граха и аспержите. А взаимодействието на текстурите между различните съставки прави ястието разнообразно.

Метод на приготвяне

• Подгответе всички необходими съставки.

• Почистете скаридите и обелете граха. Почистете аспержите и изрежете връхчетата им.

• Вакуумирайте скаридите, аспержите и граха в 3 отделни плика.

• Когато водата в тенджерата, която ще използвате за техниката Су вид – достигне желаната температура, потопете торбата с аспержи и гответе на 80 ° за 20 минути.
• Повторете операцията с граха и гответе на 80 ° за 15 минути.

• Повторете същото и със скаридите, гответе на 65 ° за 15 минути.

• В тиган загрейте зехтина, заедно със скилидка необелен чесън, няколко парченца лют червен пипер и връзка магданоз. Щом се запържат добавете мидите, затворете ги с капак и се оставя да се задушат. Когато ги отворите ги залейте със лимонов сок и ги разбъркайте добре. Когато ги свалите от котлона не забравяйте да запазите водата.

• Извадете аспержите от пликовете за вакуумиране и ги овкусете с щипка сол. След това повторете същото и със скаридите и граха.

• Сервирайте, като в двете чинии сложите няколко миди, малко скариди, грах и аспержи и ги полеете с водата от мидите. Гарнирайте с връхчетата аспержи и сервирайте.

Коментирай

Supportscreen tag

Creative Digital Studio - EME.bg
Изработка на сайт - E & M Design