ИЗПЪЛНЕНИЕ НА РЕЦЕПТА
СРЕДНО АРИТМЕТИЧНО
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
10 МИН
ГОТВЕНЕ НА СУ ВИД
65 ° X 15M; 80 ° X 15M; 80 ° X 20M;
ПОРЦИИ
2 ДУШИ
Съставки:
• 250 г миди • 220 г опашки от скариди • 190 г аспержи • 160 г пресен грах • 1 прясна люта чушка • 1 лимон • сол • зехтин екстра върджин • 2 стръка магданоз
Презентация
Пролетно предястие, идеално за сервиране като стартер преди обяд или вечеря. Деликатният вкус на мидите и скаридите се съчетава много добре с този на граха и аспержите. А взаимодействието на текстурите между различните съставки прави ястието разнообразно.
Метод на приготвяне
• Подгответе всички необходими съставки.
• Почистете скаридите и обелете граха. Почистете аспержите и изрежете връхчетата им.
• Вакуумирайте скаридите, аспержите и граха в 3 отделни плика.
• Когато водата в тенджерата, която ще използвате за техниката Су вид – достигне желаната температура, потопете торбата с аспержи и гответе на 80 ° за 20 минути.
• Повторете операцията с граха и гответе на 80 ° за 15 минути.
• Повторете същото и със скаридите, гответе на 65 ° за 15 минути.
• В тиган загрейте зехтина, заедно със скилидка необелен чесън, няколко парченца лют червен пипер и връзка магданоз. Щом се запържат добавете мидите, затворете ги с капак и се оставя да се задушат. Когато ги отворите ги залейте със лимонов сок и ги разбъркайте добре. Когато ги свалите от котлона не забравяйте да запазите водата.
• Извадете аспержите от пликовете за вакуумиране и ги овкусете с щипка сол. След това повторете същото и със скаридите и граха.
• Сервирайте, като в двете чинии сложите няколко миди, малко скариди, грах и аспержи и ги полеете с водата от мидите. Гарнирайте с връхчетата аспержи и сервирайте.