Вакуумно Съхранение: 3 Идеи за Подарък

Машините за вакуумиране предлагат  много ползи в кухнята, както за съхранение, така и при приготвянето на храна и затова са вече доста разпространени.

Чрез пълното отстраняване на въздуха от плика за вакуумиране и блокиране на окислението на храната, този метод ви позволява да съхранявате храната по удобен и преди всичко безопасен начин.

Удобно, защото вакуумно затворените торбички заемат по-малко място в хладилника и/или например килера и са по-малко податливи на скъсване поради вътрешното въздушно напрежение. 

Безопасно, защото чрез елиминиране на вътрешния кислород се избягва разпространението на бактерии и микроби, отговорни за разграждането на храната, като по този начин се гарантира удължаване на свежестта на съхраняваната храна.

Това се изразява не само в запазването на естествения цвят на храната, но и в непроменения вкус. И важи както за пресни продукти, така и за готвени храни: съставките и ястията могат да се запазват за дълъг времеви период между няколко дни до няколко месеца.

Продукт – част от  света на вакуумирането, следователно е отлична идея, за подарък, както за експерти, които познават добре тази техника, така и за тези, които  все още не са добре запознати.

Ето нашите съвети за перфектен подарък!

Защо да подарите вакуумна машина? Предимствата.

Със сигурност първата идея за подарък, която може да бъде предложена – само вакуумна машина, основен и необходим инструмент за такъв вид съхранение.

Гамата машини за вакуумно съхранение на Laica е наистинаразнообразна и предлага много различни функции и решения за спестяване на място.

Предимствата да разполагате с вакуумна машина във вашата кухня са много: първото и най-важното е, че тази техника за консервиране оказва пряко влияние върху намаляването на хранителните отпадъци. 

Удължаването на живота на храните, особено тези, които вече са сготвени (като остатъци от вечеря), ви позволява да ги използвате след период от време, като винаги сезапазва първоначалния вкус. Това е и в полза на околната среда и опазването и.

Вакуумната машина също ни позволява да съхраняваме прясна храна до 4 или 5 пъти по-дълго от нормалното при пълна хигиенна безопастност. Вакуумиращата торбичка, херметически затворена – чрез вакуумната машина, няма да позволи никакъв контакт на съдържанието с други храни или вещества. Отличен подарък, подходящ за хора с алергии или непоносимост към различни вещества.

Ето нашите две идеи за подаръци от  тази продуктова категория:

Вакуумна машина VT3205

Тази вакуумна машина Laica е наистина компактна и също така е много лека. Идеален подарък за всеки, страдащ от недостиг на място в кухнята, VT3205 може лесно да се съхранява в чекмедже. Или, благодарение на магнитната основа, може да се постави на вратата на хладилника и така винаги да е под ръка. Регулируема мощност на засмукване и удобно отделение за резачката в случай на използване на ролки за вакуумно опаковане.

Вакуумна машина VT3225

Второто ни предложение пада върху новата вакуумна машина VT3225. Този продукт на Laica е идеален за експертите във вакуумното съхранение. VT3225 има двойна запечатваща лента и опция за тройно запечатване за професионални резултати. Сред най-важните характеристики, които трябва да се отбележат: специален бутон за бързо мариноване на храна и възможност за използване на вакуумна машина VT3225 дори с буркани за вакуумиране.

Торбички за вакуумиране: кои да подарите?

Основните инструменти за вакуумно опаковане на храни са вакуумиращи торбички и ролки. Има различни размери, а асортиментът на Laica е много голям.

Термоустойчиви TR2000 /1000 торбички

Те са релефни многослойни торбички и са идеални за готвене на храна, тъй като са устойчиви на високи температури. Торбичките Laica TR1000 и TR2000 (устойчивост до 120°C) са тествани от специализирани лаборатории и са специализирани за храни. След като е приготвена храната, ако решите да я консумирате по-късно, тези торбички са идеални и за съхранение в хладилник.

Техника Су вид: предимствата на термоциркулацията

Споменахме за вакуумно готвене (Су вид) няколко пъти в този блог, но какво е то?

За да се доближите до света на вакуумирането – вакуумната машина и вакуумните торбички са два необходими инструмента, но от съществено значение е най – вече: потопяемата термоциркулационна помпа SVC107 от Laica.

Всъщност готвенето с техниката Су вид изисква храната да бъде приготвена, под вакуум и след това да се постави в тенджера, пълна с вода. 

Как се загрява водата? С термоциркулатор, който поема водата, загрява я и я връща отново в тенджерата. 

Температурата се поддържа постоянна и без резки промени. Готвенето винаги е перфектно с резултатите като на ресторант от най – висок клас. Без изгаряния, които променят вкуса, нито недопечена храна с неестествен цвят.

Страхотен подарък за тези, които обичат да се занимават с кулинария, нали?

Коментирай

Supportscreen tag

Creative Digital Studio - EME.bg
Изработка на сайт - E & M Design